ANSIOLUETTELON

 

Native American (irokeesi-Mohawk) säveltäjä, tuottaja ja esiintyjä, Anthony Joseph Rice-Perttunen opiskeli sävellystä ja organisointi mukaan Frederick Kaufman, Jan Krzywicki ja Andrew Rudin Yliopiston Arts, Philadelphia, suoritettuaan Bachelor of Music Classical Guitar tutkimukset erinomaisin arvosanoin vuonna 1986. Riisi-Perttunen osallistui myös Mestarikurssit johti Oscar Ghilia ja Eliot Fisk on Aspen Music Festival.  Yli 30 vuotta, riisi-Perttunen on kirjoittanut, tuottanut, toteutetaan, esiintynyt ja levyttänyt klassisen ja avantgarde-musiikin, jazz, kansanmusiikki, pop, rock, runous ja performanssi johdanto-osaan, tanssi, elokuva-, teatteri-ja yökerhot Oulussa (Suomi ), Philadelphia, Aspen, Los Angeles, New York ja Anchorage, Alaska.
Vaikka säveltäjä-in-Residence-ja Philadelphia DanceFusion vuonna 1990, Rice-Perttunen muodostuu ja kirjataan soundtrackeja Emmy-palkittu elokuva The Rest of Donna ja Afterthoughts sekä ensi Harvest Song, koreografiasta Joe Cicala. Riisi-Perttunen seurasi, että ohjaamalla, tuottaa ja osallistuvat suoritteita New Jerseyn Walt Whitman Center, Philadelphian Settlement Musiikkikoulu ja Group Motion Teater.

Vuonna 1993, Voces Novae et Antiquae (VNA) tilasi Riisi-Perttunen kirjoittaa Song of the Clam kamariyhtyeelle ja kuoro. VNA ensi laulu Simpukka - on aboriginaalien Alaskan kieli Aleutit - erityisessä Native American säveltäjien konsertti inPhiladelphia myöhemmin samana vuonna. Myös vuonna 1993, Rice-Perttunen alkoi kaksi vuotta tuotanto-, tallennus-ja esiintymisvarmuutta Philadelphia blues-legenda, Georgie (Gatormouth) Bonds  ja Ulali perustaja ja laulaja, Pura Fe.  Vuoteen 1995 mennessä hän oli levyttänyt Hunkpapa Sioux perinteisten huilunsoittaja Robert Yellowwolf. Sitten vuonna 1998, Rice-Perttunen oli kutsuttu esiintymään hänen alkuperäinen Mohawk musiikin kansainvälinen esiintyjä, Paul Winter ja tuli säännöllinen esiintyjä on Oneonta Ensimmäisen Yön juhla-sarjan New Yorkissa.

Vuonna 2004, Rice-Perttunen halusi palata musiikkia kahden vuoden sapattivapaata. Hän alkoi esiintymisvarmuutta Mohawk sellisti ja säveltäjä, Dawn Avery. Vuonna 2007, Rice-Perttunen liittyi Avery ja Tsalagi (Cherokee) perinteinen huilisti, Ron Warren, erityisestä konsertti Smithsonian National Museum of Native American.  Vuoteen 2008, Rice-Perttunen oli palannut Philadelphia tallentaa kansainvälisesti tunnettu tenori saksofonisti Larry McKenna, jazz-laulaja Jeannie Brooks, ja oikukas ja lahjakas jazz-pianisti ja säveltäjä, Tom Lawton.

Riisi-Perttunen asuu Oulussa, Suomessa, jossa hän edelleen tehdä musiikkia. Hän on parhaillaan ajan monikielisen yksinlauluja, että lahjakkaille Suomen mezzo-soprano/violinist Virpi Räisänen-Midth, säveltäminen saksofoni kvartetin Thelonius Monk Voittaja Jon Gordon, sekä äänitys hänen debyytti-CD alkuperäisen musiikin monenlaisia tyylejä. Hän on nyt myös opetus Englanti kielellä biisien työpajoja Suomessa ja kesällä 2010 hän on kiertueella Suomessa hänen rakas blues laulaa ystävä, George Bonds.

KOTI                         Työpajat                    Musiikkinäytesivu                       Yhteystietonsa